Tartalomjegyzék
Szerző Üzenet

Tartalomjegyzék   <   2009-es SakuraCon  ~  Bento-verseny 2009 tavasz

Place
Elküldve: 2009. Ápr. 05. 18:07 Hozzászólás az előzmény idézésével
Csatlakozott: 2007.06.12. Kedd 23:58 Hozzászólások: 1271 Tartózkodási hely: (nemtom eltévedtem) mindig úton... ilyen a vadmotoros élete
A 2009-es SakuraConon második alkalommal is megrendezzük az obentoversenyt, ahol ismét összemérhetitek főzőtudásotokat. A versenyre csak hozott művekkel lehet jelentkezni, technikai okok miatt a helyszínen főzés nem lehetséges. Az elkészült ételdobozokat a verseny napján délelőtt kiállítjuk megfelelő körülmények között; ekkor a látogatók is megtekinthetik őket. Ezután a zsűri több szempont alapján értékel, végül az eredményhirdetésen díjazzuk a legjobbakat.

Az obentóról: A bento az egyadagos, (általában) otthon készített ételt, valamint az ezt magában foglaló dobozt jelenti. Japánban az emberek ezt viszik a munkahelyükre, a gyerekek az iskolába, ebédre. Már több száz éve a japán konyha egyik jellegzetessége. Egy hagyományos bento tartalmaz rizst, húst vagy halat, valamint zöldséget. A dekorációra sokszor legalább akkora hangsúlyt fektetnek, mint az étel minőségére.

A versenyről: Mivel ez egy obentoverseny, ezért célszerű az ételeket olyan dobozban leadni, amely erre a célra készült. A lényeg, hogy a doboz ne a boltokban kapható, mikrózható műanyag-doboz típusú tárolóeszköz legyen. Fontos, hogy egyemberes adagok legyenek, a családi méretű obentók több gondot is felvetnének (pl. megmarad, nehéz tárolni stb.).
A másik dolog a szállítás és a tárolás. A helyszínre való eljutás közben esetleg az étel veszíthet dekoratív jellegéből, de ezt majd ott helyre lehet pofozni; csak számítsatok erre a nehézségre. A tárolás már nagyobb probléma. A hűtést a helyszínen meg tudjuk oldani, de azért például a nyers halat és egyéb, könnyen romló ételeket nem biztos, hogy célszerű felhasználni. Mivel melegíteni sem lehet az ételeket, ezért lehetőleg a melegen fogyasztandó dolgokat is kerüljétek.
Az obentóhoz mellékelni kell egy rövid ismertető szöveget, amely tartalmazza, hogy tulajdonképpen milyen ételek is vannak benne. Segítséget igénybe lehet venni, de az ételek azért saját készítésűek legyenek.

Értékelési szempontok:
- Az étel íze
- Autentikus japán étel-e
- Díszítés
- A doboz kinézete

http://gondolkodom.hu/acprint.php?ArtID=15

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Araniel
Elküldve: 2009. Ápr. 08. 15:25 Hozzászólás az előzmény idézésével
Azért remélem rajtam kívül más is jelentkezett Very Happy

Kérdésem: A jelentkezésről kapok majd visszaigazolást?
Másik: Mennyi és milyen ''kész ételt'' lehet felhasználni? Pl. csináljak nektek garit, vagy inkább vegyek boltit és azt tegyem bele?
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Dr. Lecter
Elküldve: 2009. Ápr. 08. 17:34 Hozzászólás az előzmény idézésével
Csatlakozott: 2007.03.01. Csütörtök 22:16 Hozzászólások: 398 Tartózkodási hely: A Korongvilág
Araniel írta:
Azért remélem rajtam kívül más is jelentkezett Very Happy

Kérdésem: A jelentkezésről kapok majd visszaigazolást?
Másik: Mennyi és milyen ''kész ételt'' lehet felhasználni? Pl. csináljak nektek garit, vagy inkább vegyek boltit és azt tegyem bele?

Persze, kapsz visszaigazolást, ahogy mindenki, csak most el voltunk havazva. De mivel itt a tavaszi szünet, gőzerővel vetjük magunkat a munkába. Mindjárt utána is járok.

A kész ételekről meg annyit, hogy lehetőleg ne használjatok, ha mégis kénytelenek vagytok, akkor ezt a mellékelt leírásban jelezzétek!

És jó főzőcskézést mindenkinek!

Araniel
Elküldve: 2009. Ápr. 15. 20:01 Hozzászólás az előzmény idézésével
Megkaptam a visszaigazolást a versenyre, úgyhogy...reszkessetek Laughing

Azért remélem nem csak én jelentkeztem, úgy unalmas lenne Razz
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
IloveRenji
Elküldve: 2009. Ápr. 16. 09:57 Hozzászólás az előzmény idézésével
Nem, en is jelentkeztem.... :3
Dr. Lecter
Elküldve: 2009. Ápr. 16. 10:52 Hozzászólás az előzmény idézésével
Csatlakozott: 2007.03.01. Csütörtök 22:16 Hozzászólások: 398 Tartózkodási hely: A Korongvilág
Van jelentkező bőven, ne izguljatok! Smile

Persze reméljük minden jelentkező ad is le bento-t...

Araniel
Elküldve: 2009. Ápr. 16. 11:06 Hozzászólás az előzmény idézésével
Helyes^_^

Én egész biztos, hogy fogok. Nem hiába gyakorolok már egy ideje:)
tenten.01
Elküldve: 2009. Ápr. 22. 14:06 Hozzászólás az előzmény idézésével
Csatlakozott: 2009.04.09. Csütörtök 15:19 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: bp
uhh...xD! Hol lehet szerezni obentot? :? Csak mert akkor indulnék...amúgy lehet tésztás levest csinálni? Természetesen japánt? vagy rament? ;) ^^

Elküldve: 2009. Ápr. 22. 17:38 Hozzászólás az előzmény idézésével
tenten.01 írta:
uhh...xD! Hol lehet szerezni obentot? Confused Csak mert akkor indulnék...amúgy lehet tésztás levest csinálni? Természetesen japánt? vagy rament? Wink ^^

Levest ne csinálj szerintem. Egyrészt nem bento-s, másrészt nem illik a dobozba.

Dobozt sajnos idehaza nehéz szerezni. Legalábbis én nem tudok olyan helyről, ahol állandó jelleggel árusítják, és nem arcpirítóan magas áron. A Vaterát, vagy egyéb árverési oldalakat tudom ajánlani, néha látni ott ilyesmiket. Végső megoldásként még mindig ott a Google, vagy a külföldi rendelés. (Ami megint drága.) De lehet saját készítésű is.

tenten.01
Elküldve: 2009. Ápr. 22. 18:38 Hozzászólás az előzmény idézésével
Csatlakozott: 2009.04.09. Csütörtök 15:19 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: bp
És miből vagy hogy csináljak obentot? Lehet hogy valahol veszek, de nem tudjátok, hogy budapesten hol lehet kapni? Nagyon nagy segítség lenne! :wink:

Elküldve: 2009. Ápr. 22. 19:34 Hozzászólás az előzmény idézésével
Csatlakozott: 2007.06.12. Kedd 23:58 Hozzászólások: 1271 Tartózkodási hely: (nemtom eltévedtem) mindig úton... ilyen a vadmotoros élete
Ajánlom a tavalyi indulók képeit, valamelyik archivált topicban meg is találod őket. Aki nem tud venni dobozt, annak ajánlom, hogy csináljon magától, lopjon ötleteket internetes kereséssel, stb.
A kreativitás soha nem hátrány!

Araniel
Elküldve: 2009. Máj. 06. 10:50 Hozzászólás az előzmény idézésével
Lenne egy-két kérdésem. Mikor és hol kell majd leadni a bentókat? Most is áll az, hogy helyre lehet pofozni a dobozok tartalmát leadás előtt?
Dr. Lecter
Elküldve: 2009. Máj. 06. 16:56 Hozzászólás az előzmény idézésével
Araniel írta:
Lenne egy-két kérdésem. Mikor és hol kell majd leadni a bentókat? Most is áll az, hogy helyre lehet pofozni a dobozok tartalmát leadás előtt?

Szombat délelőtt lehet leadni majd az oldalsó bejáratnál. A piros pólós szervezők majd esetleg segítenek, ha nem megy az eligazodás.
Leadni le lehet a bentokat még nyitás előtt, de bemenni nem tudtok, csak leadni.

A helyrepofozós dolog áll, benne is van a kiírásban.

Place
Elküldve: 2009. Máj. 14. 23:37 Hozzászólás az előzmény idézésével
Tehát, amit már tudni:

Kedves Versenyzők!!!

A bentokat reggel 8-tól 10-ig fogja valamilyen szakállas úriember (Lecter vagy Place) a régi főbejáratnál átvenni (középső és nincs akkora sor Wink ... 10 után a kiállítási helyen a Mangakissza-ban (egy kicsi kis sátor, de nem kissátor), arra figyeljetek azért, hogy minél később adjátok le, annál később fog rá szavazni és megtekinteni a közönség! Razz 14:00-kor beszedjük őket!!!

Addig is jó főzést éjszakára Razz

A hozzászólás legutóbb Place által 2009. Máj. 15. 22:39-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.

Araniel
Elküldve: 2009. Máj. 15. 08:22 Hozzászólás az előzmény idézésével
Most akkor a nagyérdemű szavaz, vagy a zsűri, vagy nem olvastam el rendesen a kiírást?^^"
Én vidéki lévén fél 10-nél előbb sajna nem érek oda. Meg az embereket is 10 után engedik csak be, nem?^^
Vagy valamit nagyon félreértettem Razz
sushinori
Elküldve: 2009. Máj. 15. 10:14 Hozzászólás az előzmény idézésével
Place írta:
A bentokat reggel 8-tól 10-ig fogja valamilyen szakállas úriember (Lecter vagy Place) a régi főbejáratnál átvenni (középső és nincs akkora sor Wink ...
Ez a térkép szerinti Conbérletes bejárat?
Remélem, valaki ott is lesz 10-ig, mert sokkal előtte nem biztos, hogy odaérek.. ^^"
Még azt is el kell döntenem, pontosan mit akarok csinálni... Very Happy
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Dr. Lecter
Elküldve: 2009. Máj. 15. 12:05 Hozzászólás az előzmény idézésével
Araniel írta:
Most akkor a nagyérdemű szavaz, vagy a zsűri, vagy nem olvastam el rendesen a kiírást?^^"
Én vidéki lévén fél 10-nél előbb sajna nem érek oda. Meg az embereket is 10 után engedik csak be, nem?^^
Vagy valamit nagyon félreértettem Razz

Mindkettő. Lesz közönségdíjas, meg lesznek, akiket a zsűri díjaz.

Csak leadni lehet a bentokat nyolctól, bemenni nem. A bejáratnál leadjátok a dobozokat, aztán majd 10 után tudtok bejönni. Így előbb kerülnek hűtött helyre, valamint nyitásra már ki tudjuk állítani őket.

Place
Elküldve: 2009. Máj. 15. 16:39 Hozzászólás az előzmény idézésével
Rolling Eyes A régi bejáratot könnyű felismerni.... a kaputól balra a kassza (falbaépített -.-) jobbra tőle meg a híd! Am.. conbérlet és a cosplay között!

Place
Elküldve: 2009. Máj. 17. 19:49 Hozzászólás az előzmény idézésével
Köszönet a versenyzőknek, hogy szépen időben leadták a bentokat, jó verseny volt, erős mezőny, csak így tovább, és várjuk köv. obentós conra is a dobozokat.
Smile ha érdekel valakit a zsűrizés, meg az idei verseny véleményezése, majd leírom később, csak most tanulok a holnapi vizsgámra.

Díjazottakat közlöm:

Araniel
Elküldve: 2009. Máj. 17. 20:15 Hozzászólás az előzmény idézésével
Nagyon várnám mindenkitől az élménybeszámolókat, főleg a zsűritől és a szervezőktől.
Nagyon jó volt a verseny, jó volt összeállítani a bentót, bár néha már nagyon elegem volt belőle. Szeretnék máskor is nevezni majd Smile
Köszönöm szépen mindenkinek aki rám szavazott Smile Jah...a 2. hely az enyém ^_^

Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 3 oldal
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3  Következő
Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.